The best Side of κυπαρισια που θα μεινω
The best Side of κυπαρισια που θα μεινω
Blog Article
Τα στενά δρομάκια του χωριού μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο. Κάνουν, στην πλειοψηφία τους, ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε διώροφα, ασβεστωμένα σπιτάκια, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες, φτιαγμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα γλυκύτατο αρχιτεκτονικό κολλάζ που θυμίζει νησί –ένα νησί στην άκρη της Πελοποννήσου.
Τα τελευταία χρόνια η Ικαρία συζητιέται πολύ και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Είναι ένα τοπίο με μυστική παρθενικότητα, με αρώματα βουνού και ψιθύρους της θάλασσας, από αυτούς που αρχίζουν να σπανίζουν στην Ελλάδα.
Στεριά στον ορίζοντα δεν υπάρχει –πέρα μακριά, στη νοητή ευθεία βρίσκεται η Μήλος, αλλά όσο και αν προσπαθήσεις δεν θα καταφέρεις να τη διακρίνεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AΡΘΡΑ Για περισσότερα άρθρα πατήστε εδώ για να κάνετε αναζήτηση στο
Οι ιαματικές πηγές στην Ικαρία ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και υπάρχουν και σε άλλες περιοχές στο νησί, όπως στον Άγιο Κήρυκο, στη Λευκάδα-Ξυλοσύρτη και στην Αγία Κυριακή.
Μία φορά, όμως, να δεις εδώ τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από την θάλασσα, και τα ‘χεις ξεχάσει όλα.
Σήμερα, το κυπαρίσσι συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες για τη διατήρηση και την προστασία των εναπομεινάντων κυπαρισσιών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα υγροτοπικά οικοσυστήματα της περιοχής.
Μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τύπους εδαφών, όπως αμμώδη, αργιλώδη και αργιλώδη εδάφη, αλλά δεν ανέχονται εδάφη που είναι σταθερά υδαρή.
Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.
Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μεγαλοπρεπές click here δέντρο, από την ιστορία και την πολιτιστική του σημασία μέχρι τα πρότυπα ανάπτυξής του και τον οικολογικό του ρόλο. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά!
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες, εκτός από μία αναφορά του Παυσανία στο έργο του «
Ο λιλιπούτειος κυκλαδίτικος παράδεισος για αληθινά ήσυχες στιγμές
Για να διατηρήσουμε το κυπαρίσσι στο επιθυμητό ύψος, κλαδεύουμε τους κορυφαίους βλαστούς στα τέλη του χειμώνα.